Világháborús bomba miatt lezárták Rákóczi híd környékét

Kiemeltk a vzbl a Duna budapesti szakaszn kt httel ezeltt tallt vilghbors bombt szerda kora dlutn, a Dli sszekt vasti hd kzelben – kzlte a Magyar Honvdsg tzszersz ezrednek parancsnokhelyettese. Emiatt ideiglenes forgalomkorltozs volt a krnyken, ami rintette a Dli sszekt vasti hd vonatforgalmt is.

Krti Dezs elmondta: az 500 kilogramm tmeg, GP-1000-es tpus amerikai bomba gyjtszerkezett kiszereltk, a robbantestet a honvdsg kzponti gyjthelyre viszik s ksbb megsemmistik. A folyn is feloldottk a zrst.

jraindult a forgalom

A Budapesti Kzlekedsi Kzpont Facebook-oldaln kzlte: megnyitottk a korbban lezrt Rkczi hidat, a budai als rakpartot a Rkczi hd s a Petfi hd kztt, a Pzmny Pter stnyt, a Dombvri utat s a Mvszetek Palotja krli kisebb forgalm utakat. Az 1-es villamos s a csepeli, H7-es HV ismt a teljes vonalon kzlekedik.

A MV honlapjn azt rta: jra elindulhatott a vonatforgalom Ferencvros s Kelenfld kztt.

Elsre nem sikerlt

A bombt elszr november 9-n prbltk meg kiemelni a vzbl, akkor azonban a nagy sodrs, a megersdtt szl miatt nem tudtak olyan repair pontot rgzteni, ahonnan a bvrok merlhettek volna, ezrt felfggesztettk az intzkedst.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code