Szexuális erőszakkal vádol két mentőst egy fiatal nő

Szexulis erszak miatt indtottak eljrst kt mentdolgoz ellen. Az Orszgos Mentszolglat az MTI megkeressre azt kzlte: az rintett dolgozkat azonnal felfggesztettk a munkavgzs all s vrjk, hogy kiderljn a teljes igazsg.

Cstrtki szmban a Blikk rt arrl, hogy szexulis erszak megalapozott gyanjval vettek rizetbe kt fvrosi mentdolgozt. A cikk szerint november 9-n, a Szll Klmn tr krnykn egy fiatal lny rosszullt miatt krt segtsget. A n az t ellt mentket szexulis erszakkal vdolta meg. A rendrsg a napilap krdsre elismerte, hogy a krdses napon trtnt feljelents, ellltottak kt frfit, akik ellen azta mr eljrs is folyik szexulis erszak miatt.

A Fvrosi Fgyszsg az MTI megkeressre cstrtkn azt rta: az gyben a Fvrosi Fgyszsg a bncselekmny megalapozott gyanja miatt kt gyanstott elzetes letartztatst indtvnyozta. A knyszerintzkeds trgyban tartott lsen a brsg a terheltekkel szemben lakhelyelhagysi tilalmat rendelt el. A vgzssel szemben – az elzetes letartztats elrendelse rdekben – a fgyszsg fellebbezst jelentett be – tettk hozz.

Az gyben a Budapesti Rendr-fkapitnysg nyomoz.

Gyrfi Pl, az Orszgos Mentszolglat szvivje az MTI-nek a “slyos s pldtlan” vdra reaglva azt rta: az gyben a nyomozs lezrsig nem nyilatkozhatnak. A bels vizsglat lehetsgt ebben az esetben fellrja a rendrsgi nyomozs, amit minden eszkzzel segtenek, a tovbbi munkltati lpseket pedig a nyomozs eredmnye hatrozza meg – tette hozz.

Korbban rtuk:

Szexulis erszakkal vdolja az t ellt mentket egy fiatal n, akihez rosszullt miatt november 9-n, a budapesti Szll Klmn tr krnykre riasztottak egy mentkocsit – rja az Index a Blikk cikkre hivatkozva.

A kt frfit a rendrk gyanstottknt hallgattk ki, rizetbe vettk ket, s kezdemnyeztk elzetes letartztatsuk indtvnyozst. Velk szemben a brsg lakhelyelhagysi tilalmat rendelt el – kzlte a Budapesti Rendr-fkapitnysg sajtosztlya.

A rendrsg szerint a frfiak nem tanstottak ellenllst, egyttmkdtek a rendrsggel. A mentsk ellen szexulis erszak bntett elkvetsnek megalapozott gyanja miatt folyik eljrs.

(Lead-kpnk illusztrci – a szerk)

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code