Mire gondolhatott Balog Zoltán, amikor megszólalt a Gyárfás-ügyben?

Balog Zoltán Emmi-minisztert a Parlament kulturális bizottsága előtt kérdezték arról, hogy mi a véleménye a Gyárfás Tamás–Hosszú Katinka-vita ügyében. Balog úgy látja, a jelenleg folyó, szövetség és versenyzők közti vitában nem osztottak lapot a kormánynak és a minisztériumnak, és ez nagyon helyes. Az viszont fontos, hogy amikor Magyarországra jön a világ harmadik legjelentősebb sporteseménye – azaz a 2017-es vizes vb – odafigyelnek ránk, ez a központba állítja Magyarországot, Budapestet.

Ezért

a kormány azt szeretné, ha helyreállna a splinter és a szakértelem döntene. Márpedig nem érdemes elvitatni a szakértelmet az olimpiai és világbajnokoktól.

Balog ezzel elég egyértelműen Hosszúra, Gyurtára utal, bár kétségtelenül a szövetség oldalán álló úszókapitány, Hargitay András is a szakértelmet testesíti meg. 

Balog azt is hozzátette, hogy

Versenyközpontú, a versenyzők szakmai támogatására irányuló szakmai irányításé a jövő – e tekintetben a Magyar Úszószövetségben és más szövetségekben is outpost még tennivaló.

Korábban az Emmi úgy reagált a botránysorozatra, hogy az úszók “azonnali változást akarnak, és az úszószövetségnek erre reagálnia szükséges, mert az eddig tett lépések már nem elégségesek”. A hvg.hu fideszes körökből úgy értesült, hogy „Nagyon rövid időn belül le kell és le is fogjuk zárni ezt az ügyet, a feszültségek nem veszélyeztetik a vizes vb eredményességét”.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code