Mentőket vádol erőszakkal egy budapesti nő – Segítséget kért, szexuális bántalmazást kapott?

 Szexuális erőszak megalapozott gyanújával már őrizetbe is vették a két fővárosi mentőt – értesült a Blikk.

A path információi szerint a segítőket egy fiatal lány vádolta meg, akihez még november 9-én, a Széll Kálmán tér környékére riasztották a kocsit. A nő rosszullét miatt kért segítséget, a mentők a helyszínre is siet­tek, ám a segítségnyújtást rendőrségi feljelentés követte: a nő szexuális erőszakkal vádolja a két férfit.

Népszava fotó

A rendőrség a Blikk érdeklődésére elismerte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két mentőt, aki ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt. A férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – tájékoztatta a lapot a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Az Országos Mentőszolgálat azonban meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az ügyben, olyannyira, hogy a konkrét esettel kapcsolatban nem adtak információt. Annyit mondtak, hogy hasonló esetben felmentik a dolgozót a munkavégzés alól:

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben az Országos Mentőszolgálat dolgozója ellen megalapozott gyanú alapján rendőrségi eljárás indul, az érintettet a munkavégzés alól az eljárás lezárultáig felfüggesztjük. A további munkáltatói lépéseket az eljárás eredménye határozza meg – magyarázta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója a Blikknek, hozzátéve, hogy a mentők külön belső vizsgálatot nem folytatnak az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség az MTI megkeresésére csütörtökön azt írta: az ügyben a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. A kényszerintézkedés tárgyában tartott ülésen a bíróság a terheltekkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzéssel szemben – az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében – a főügyészség fellebbezést jelentett be – tették hozzá.
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code