Medián: Többéves mélyponton a Jobbik

Nem trtnt jelents vltozs a nagyobb prtok npszersgben szeptemberhez kpest, azonban a Jobbik tmogatottsga tovbb cskkent – derl ki a Medin legfrissebb, a HVG szmra november kzepn ksztett kzvlemny-kutatsbl.

A hvg.hu-n szerdn kzztett rs szerint “sem a npszavazsi kampny, sem az elmlt hetek esemnyei” nem okoztak ttr vltozst a nagyobb prtok npszersgben. A cikk mellett kzlt grafikonon lthat, hogy a Fideszt a teljes npessg 36, a “vlasztani tud biztos szavazk” 53 szzalka tmogatja.

Kiemeltk, hogy a Jobbik tmogatottsga

a teljes npessg krben 10 szzalkra sllyedt,a prt npszersge utoljra 2014 janurjban volt ilyen alacsony a Medinnl.

A biztos szavazk 16 szzalka tmogatja a Jobbikot.

Vona Gbornak, a Jobbik elnknek nem jtt be az utbbi idk irnyvltsa

Forrs: MTI/Szigetvry Zsolt

A grafikonon lthat adatok szerint az MSZP-re a teljes npessg 9, a vlasztani tud biztos szavazk 14 szzalka szavazna. A Demokratikus Koalci (DK) tmogatottsga a teljes npessgen bell 6, a biztos szavazknl 9 szzalkos, az LMP-t mindkt mutat szerint 3 szzalk tmogatja, az Egytt 2, illetve 3 szzalkon ll.

A Ktfark Kutya Prt hvei nem szavaznnak

Jeleztk: tbb kis prt, gy a Prbeszd, a Liberlisok, a Munksprt s a Ktfark Kutya Prt is elrte a teljes szavazkor npessg 1 szzalknak tmogatst. Azt rtk, kzlk utbbi esete a legrdekesebb: a rendszerkritikus prt szimpatiznsainak arnya a vlasztani tudk 2 szzalka, m egy “kzeljvben” tartand vlasztson valsznleg tbbsgk nem jrulna az urnkhoz. Huszonkilenc szzalk vlaszolt gy, hogy nincs preferlt prtja.

A Medin kzlte azt is, hogy szeptemberrl novemberre jra nylt az oll az orszg irnyt jnak, illetve rossznak rzkelk kztt: a szavazpolgrok 55 szzalka szerint a dolgok rossz irnyba mennek, s csak 38 szzalk gondolja jnak az irnyt.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code