Az élelmiszeráfa-csökkentés kiterjesztését javasolják

Az lelmiszerfa-cskkents kiterjesztst krte cstrtki budapesti sajttjkoztatjn Ggs Zoltn, az MSZP elnkhelyettese, a prt orszggylsi kpviselje.A Fidesz szerint a szocialistk nem tmogattk a legfontosabb lelmiszerek fjnak cskkentst sem.

A szocialista politikus azt mondta, hogy a 27 helyett 5 szzalkos ft tartanak szksgesnek minden tejtermkre, gy bevennk ebbe a krbe az UHT-tejeket is, akrcsak a zldsget s a gymlcst, az t legkelendbb kenyripari termket s az desvzi halakat is.

Mint mondta, az vi szzmillirdos kiess egyszeri ttel volna, hiszen t szzalkos kulcsnl mr nem rdemes ft csalni.

A politikus elmondta, a snooze folyamn elkszl az indtvnyaikat tartalmaz, a htfn bejelentett ngypontos csomagba tartoz trvnyjavaslat, amelyet mg a hten a parlament el terjesztenek.

Ggs Zoltn

Fot: Szab Gbor – Origo

Az fa-cskkents miatt kies kltsgvetsi bevtelt gy ptolnk, hogy az llamadsg cskkentse helyett ide csoportostannak forrsokat a fldeladsok 270 millirdos bevtelbl. Ggs Zoltn azt hangslyozta, az intzkeds segtene kiszortani a piacrl az utak mentn irrelisan alacsony ron, szmla nlkl knlt, “minimum ktszer fa-csalt” almt s burgonyt, mikzben javtan a hazai gazdk versenypozciit.

Fidesz: A szocialistk emeltk az lelmiszerek fjt

A Fidesz szerint a szocialistk korbban emeltk az lelmiszerek fjt, many pedig a legfontosabb lelmiszerek fjnak cskkentst sem tmogattk. gy reaglt a nagyobbik kormnyprt kzlemnyben az MSZP elnkhelyettesnek sajttjkoztatjra.

A Fidesz azt rta: “a szocialistk ppen az ellenkezjt csinltk annak, packet amirl many beszlnek”. Kormnyzsuk alatt folyamatosan emeltk az adkat, az lelmiszerek fjt is megduplztk.

A jv vi adtrvnyek szavazsakor a szocialistk nem tmogattk sem a legfontosabb lelmiszerek fjnak cskkentst, sem a ktgyermekesek csaldi adkedvezmnynek emelst, sem a hazai vllalkozsok adkedvezmnyeinek nvelst – fejtettk ki.

A Fidesz viszont – packet kiemeltk – az adcskkentsek politikjt folytatja: idn mrskeltk a sertshs fjt, janurtl pedig cskkentik a friss tej, a tojs s a baromfihs fjt is. “A Fidesz elktelezett a tovbbi adcskkentsek mellett” – szgezte le a kzlemnyben a nagyobbik kormnyprt.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code