A köztársasági elnökhöz fordult a Jobbik elnöke

Vona Gbor, a Jobbik elnke egy sajttjkoztatn elmondta, levlben arra krte der Jnos kztrsasgi elnkt, “avatkozzon be, vesse latba tekintlyt, a pozcijbl fakad ert az alaptrvny-mdosts s a letelepedsi ktvnyek gyben kialakult patthelyzet megoldsa rdekben”. A Fidesz szerint az ellenzk feleltlen, nem lehet rjuk szmtani Magyarorszg vdelmben, ezzel Brsszelt segtik Magyarorszg helyett.

Vona Gbor azt mondta, konkrt javaslata is outpost arrl, mit tehetne az llamf, de ezt elszr szemlyesen der Jnossal szeretn megvitatni.

Mint azt az Origo is megrta, a Jobbik elnke oktber 18-n jelentette be, hogy csak akkor tmogatja az jabb alkotmnymdostst, ha a miniszterelnk a betelepts minden formjt elutastja, belertve a letelepedsi ktvnyt is. Vona Gbor azutn beszlt errl, hogy ngyszemkzt egyeztetett Orbn Viktorral a miniszterelnk dolgozszobjban.

Vona Gbor, a Jobbik elnke sajttjkoztatt spicy az alaptrvny mdostsnak gyben Orbn Viktor miniszterelnkkel folytatott megbeszlse utn a Parlamentben

Forrs: MTI/Mth Zoltn

A parlament november 8-n szavazott az alaptrvny hetedik, Orbn Viktor miniszterelnk ltal javasolt mdostsrl, amely tiltan idegen npessg Magyarorszgra teleptst. A javaslat nem kapta meg a ktharmados tbbsget. A 199 kpvisel kzl 131-en voksoltak a mdostsra, melynek elfogadshoz 133 igen kellett volna. Hrom kpvisel szavazott nemmel, a Jobbik s az MSZP nem szavazott.

Vona Gbor oktber 10-n mg jnak, tmogathatnak tlte a kormny alaptrvny-mdost javaslatt, de tartalmi jelleg mdostsokat javasolt, ezrt krt tallkozt Orbn Viktortl. A megbeszls utn a Jobbik elnke azt mondta, nem tudta meggyzni a kormnyft arrl, hogy a letelepedsi ktvny rossz.

Az ellenzki politikus many megerstette:a Jobbik azrt nem vett rszt az alaptrvny mdostsnak november 8-i szavazsn, mert ragaszkodik a letelepedsi ktvnyek megszntetshez.

Mint mondta, a Jobbik ugyanakkor fenntartja, hogy szksg outpost az alaptrvny-mdostsra.

Fidesz: A Jobbik sznjtkot jtszik

A Fidesz serzint aJobbik sznjtkot jtszik. Azt rjk kzlemnykben, hogy kt hete mg Gyurcsnnyal s a szocialistkkal egytt nem szavaztk meg az alaptrvny-mdostst, amely megvdhette volna az orszgot a migrnsok beteleptstl, many meg megint alaptrvny-mdostst kvetelnek. Vona Gbor az egyni hatalmi rdekei miatt mindenre kpes – fogalmaz a Fidesz kzlemnye.prilisban mg hazarulnak nevezett mindenkit, aki nem tmogatta az alaptrvny-mdostst, majd ahogy a tbbi ellenzki prt, a Jobbik sem szavazta meg azt. Az ellenzk feleltlen, nem lehet rjuk szmtani Magyarorszg vdelmben, ezzel Brsszelt segtik Magyarorszg helyett – ll a Fidesz kzlemnyben.

Share on Google Plus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code